Google maps tutorial.


Google Maps Icon Deze tutorial overloopt het gebruik van Google Maps als navigatiesysteem in de auto. Hierbij wordt specifiek gekeken naar het gebruik van Google Maps tijdens het rijexamen in Vlaanderen. Vanaf 1 oktober 2023 is het gebruik van een navigatiesysteem een verplicht onderdeel van dit examen.

Bij het rijexamen is het gebruik van een navigatiesysteem dus verplicht. Niet het gehele examen maar bij een kort deel ervan. Je moet in staat zijn zelf een bestemming in te voeren en vervolgens het navigatiesysteem te gebruiken om op die bestemming te komen. Daarbij moet je aantonen dat je zelf de juiste beslissingen kunt nemen. Let op: een navigatiesysteem is niet altijd correct. Er kunnen wegomleggingen zijn met een verboden richting. Omdat dit een zeer tijdelijke situatie kan zijn zal het navigatiesysteem dit niet kennen. Je moet zelf maken dat je niet de verboden richting inrijdt maar een alternatieve route neemt zoals de wegomlegging volgen. JIJ bent immers de bestuurder en JIJ neemt de beslissingen.

Je mag zelf kiezen welk navigatiesysteem je gebruikt. Dit kan het systeem zijn welke in de auto is ingebouwd of een extern systeem alsook een navigatiesysteem op je eigen smartphone, Voor wie zelf over geen enkel systeem beschikt (of je batterij is leeg, shit happens) zal het examencentrum een gps navigatiesysteem ter beschikking stellen.

Deze tutorial gaat over het gebruik van Google Maps op een mobiele telefoon, dit kan een telefoon zijn met Android of een telefoon met Apple iOS.