4 uur 304 € / 2 uur 152 €

Verkeersdeelname

Na de basistechnieken komt de eerste verkeersdeelname. Nu moet je niet alleen de auto bedienen maar ook nog eens rekening houden met de omgeving waarin je zit en dat je daarbij ook andere weggebruikers tegenkomt. Hoe benader je bepaalde plaatsen zoals kruispunten, oversteekplaatsen, zones 30. Hoe pas je je gedrag aan, waar moet je rekening mee houden. Wat is de maximum snelheid, zit je binnen of buiten de bebouwde kom, wie heeft voorrang. Om nog maar niet te spreken over het woud van verkeersborden die je tegenkomt.

  • Een les als kennismaking met de omgeving. Hierbij moet je zelf gaan letten op maximum snelheid, verboden richtingen, voorrang. We gaan langs enkele gewestwegen met wat grotere kruispunten. We passeren ook het centrum van dorpen en gemeentes met wat drukker verkeer en fietsers en voetgangers. De eerste kennismaking met gedrag ten opzichte van fietsers en voetgangers. Alles nog met begeleiding natuurlijk maar in het begin toch niet te onderschatten.
  • Een les voor de situaties op hoge snelheid, autowegen en autosnelwegen met nadruk op het inoefenen van op- en afritten. Inhalen en worden ingehaald, wisselen van rijstrook en voorsorteren, gedrag ten opzichte van andere weggebruikers zoals vrachtwagens. (deze les kan eventueel ook als op zichzelf staande les worden gedaan)

Inschrijven

Rijschool Bogaert bestaat niet meer.... en toch wel.
Er is een herstructurering gaande waarbij Rijschool Bogaert zal wijzigen in VRC-Zelzate.
Om dit mogelijk te maken wordt tijdelijk de erkenning van de Ardooise Autorijschool gebruikt.
Als leerling zal u daar niks van merken, zelfde adres, zelfde lesgever, zelfde auto, andere naam.