6 uur 456 €

Verkeersinzicht

Verkeersinzicht gaat over verkeersdeelname in verschillende situaties en omgevingen. Wat in vorige pakketten is aangeleerd, wordt hier in praktijk gebracht. Van een stadsomgeving met veel zones 30 tot autowegen en autosnelwegen en alles wat ertussen ligt. Hierbij wordt gewerkt op een defensief rijgedrag met veel aandacht voor fietsers en voetgangers. Bij momenten echter moet je als bestuurder ook enige assertiviteit kunnen vertonen zoals invoegen op een autosnelweg.

Je kan een hoop tegenkomen onderweg, complexe kruispunten met of zonder verkeerslichten, rotondes, trams en tramsporen, fietsstraten, oversteekplaatsen, Hoe benader je die plaatsen, hoe pas je je gedrag aan, waar moet je rekening mee houden.

Inzicht betekent ook kijken naar je eigen gedrag en anticiperen van het gedrag van anderen. Het is niet omdat je ergens voorrang hebt dat je die ook krijgt. Vermijden van een ongeval heb je grotendeels zelf in de hand. Je leert een balans te vinden tussen het toepassen van het verkeersreglement en het 'meegaan' met de rest van het verkeer, ook wanneer die bestuurders het reglement niet bepaald volgen zoals het geschreven is.

  • Een les in een stadsomgeving met druk verkeer en veel fietsers en voetgangers. Hier kom je ook de meeste situaties tegen van verboden en verplichte richtingen.
  • Een les in een gevarieerde omgeving maar met opdrachten om zelfstandig naar een bepaalde plaats te rijden. Veel beginnende bestuurders vertrouwen op de instructies van de begeleider. Maar die zit er straks, vanaf het examen, niet meer bij. Zelfstandig rijden is toch nog iets anders dan instructies volgen. Hier komt ook het gebruik van een GPS erbij.
  • Een rit waarbij je bestemmingen krijgt en je zelf moet zorgen op die bestemmingen te geraken. Je doet dus alsof je alleen in de auto zit. Deze les is immers de laatste les in het pakket van 20 uur en na deze les wordt je verondersteld alleen de baan op te kunnen.

Inschrijven

Rijschool Bogaert bestaat niet meer.... en toch wel.
Er is een herstructurering gaande waarbij Rijschool Bogaert zal wijzigen in VRC-Zelzate.
Om dit mogelijk te maken wordt tijdelijk de erkenning van de Ardooise Autorijschool gebruikt.
Als leerling zal u daar niks van merken, zelfde adres, zelfde lesgever, zelfde auto, andere naam.