20 uur les 1520 €

Pakket: 20 uur

Leren autorijden kan zowel met als zonder begeleider.

Met begeleider hoef je alleen het theorie examen te doen. Vanaf je 17e reeds mag je dan leren autorijden met een begeleider naast je. De begeleider moet 8 jaar zijn rijbewijs hebben en dit in de afgelopen 3 jaar niet via de rechtbank zijn kwijtgespeeld (verval). Je mag dit ook combineren met lessen bij een rijschool, zie Basispakket en Veilig beginnen.

Wil je alleen kunnen oefenen, zonder begeleider naast je, moet je 18 zijn en minimaal 20 uur les volgen bij een erkende rijschool. Na deze 20 uur kan je een voorlopig rijbewijs krijgen waarmee je alleen mag verder oefenen. Helemaal zeker is dit niet want de lesgever moet in de laatste les wel een beoordeling maken. Je hoeft lang nog niet alles perfect te kunnen maar je rijden moet wel veilig genoeg zijn om alleen verder te oefenen. Voor het overgrote deel lukt dit ook.

Dus na het theorie examen, 20 uur les en je 18e verjaardag mag je alleen verder oefenen. Je mag dan nog steeds 1 of 2 personen meenemen zolang die maar aan de voorwaarden van begeleider voldoen. Het voorlopig rijbewijs is beperkt tot België en je mag ook niet rijden 's nachts tussen 22:00 en 06:00 op vrijdag, zaterdag, zondag, feestdagen en de avond voor een feestdag.

Inschrijven

Rijschool Bogaert bestaat niet meer.... en toch wel.
Er is een herstructurering gaande waarbij Rijschool Bogaert zal wijzigen in VRC-Zelzate.
Om dit mogelijk te maken wordt tijdelijk de erkenning van de Ardooise Autorijschool gebruikt.
Als leerling zal u daar niks van merken, zelfde adres, zelfde lesgever, zelfde auto, andere naam.